S bundevama radimo sve od juha i ukusnih rižota do pita. Pa zašto ne biste napravili i muffine?
One domaće muffini bundeve koje preporučujemo u ovom receptu vrlo su jednostavne i brze za pripremu. Tijesto je bez maslaca i mlijeka, dakle i bez laktoze. Samo pomoću multipraktika napravit ćemo divne muffine jarke boje i nježnog okusa zahvaljujući bundevi. Osim toga, bit će vrlo mirisne zahvaljujući dodatku cimeta i muškatnog oraščića.
Ove ukusne slastice možemo pripremiti za pripremu švedskog stola, kako za jesensku rođendansku zabavu, tako i za Noć vještica.
Materijali
250 gr. bundeva očišćena
200 gr. šećer
2 jaja
130 gr. ulje sjemenki
70 gr. krumpirov škrob
250 gr. brašno
16 gr. prašak za pecivo
Muškatni oraščić
Cimet u prahu
Za ukras
Šećer u prahu
Provedba
U zdjelu multimiksera razbiti jaja, dodati šećer i miksati. Dodajte ulje sjemenki i dodajte komadiće bundeve te ih nasjeckajte.
Zatim dodajte krumpirov škrob i sve promiješajte. Dodajte muškatni oraščić, cimet u prahu, brašno, kvasac i dobro promiješajte.
Uzmite kalupe za muffine i u svaki stavite po žlicu smjese. Stavite ih u pećnicu na 180°C i pecite oko 25 minuta. Kada su muffini gotovi, ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa.
Šećer u prahu pomiješajte s naribanim cimetom i time pospite muffine s bundevom.
Uživati.
jenny.gr