Zagreba Lajfhaki

Najlakši recept za kekse s komadićima čokolade – Tajna kako ih učiniti hrskavim

Sigurno ste probali mnoge kolačiće s komadićima čokolade. Ovaj recept za tanke i prhke kolačiće je jedan od najboljih. Njezina tajna? Sol. Autorica knjige “Tate’s Bake Shop kuharica”, Kathleen King, nepokolebljiva je da korištenje slanog maslaca rezultira boljim okusom kolačića.

Uštedjeti: Čuvajte kolačiće u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 3 dana. Tijesto se može čvrsto zamotati i zamrznuti do 2 mjeseca.

Pogledajte jednostavan i lak recept

Komponente

Za posluživanje: 54 kolačića promjera 7,5 cm

  • 2 šalice (250 grama) višenamjenskog brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 žličica fine soli
  • 2 štapića (227 grama/8 unci) slanog maslaca, omekšalog
  • 3/4 šalice (150 grama) granuliranog šećera
  • 3/4 šalice (165 grama) pakiranog tamno smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica vode
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 velika jaja
  • 2 šalice (350 grama) poluslatkih komadića čokolade

Upute za izvođenje

Pečenje: 40 minuta | Ukupno: 1 sat i 20 minuta

Korak 1

Stavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte je na 350 stupnjeva. Lagano premažite 2 velika lima za pečenje neljepljivim uljnim sprejom ili ih obložite silikonskim oblogama ili papirom za pečenje.

Korak 2

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol dok se ne sjedine.

3. korak

U zdjeli samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom ili koristeći veliku zdjelu i ručni mikser, pomiješajte maslac s tamno smeđim šećerom i granuliranim šećerom i tucite na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i pjenasta, 3 do 4 minute. Dodajte vodu i ekstrakt vanilije i tucite na srednjoj dok se smjesa ne sjedini. Dodajte jaja jedno po jedno, muteći na srednjoj razini dok se potpuno ne sjedine. Smanjite brzinu miksera na nisku i dodajte smjesu brašna, miješajući dok ne postane glatka. Nježno umiješajte komadiće čokolade. nemojte premijesiti tijesto.

Korak 4

Koristite tanjur br. 60 ili lopaticu od 1 žlice za vađenje dijelova tijesta. Stavite kolačiće na 5 cm razmaka na pripremljene limove za pečenje. Pecite 12 minuta ili dok rubovi i središta ne porumene. Pustite kolačiće da odstoje na limovima za pečenje oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Ponovite s ostatkom tijesta.

enikos.gr

Exit mobile version