Najukusniji puding od lješnjaka koji ste ikada probali

Dame i gospodo, evo pudinga od lješnjaka!

Ovim smo receptom ovu jednostavnu slasticu pretvorili u bogatu i spektakularnu slasticu.

Sastojcima klasičnog pudinga (mlijeko, vrhnje, šećer, kukuruzni škrob) dodali smo kremu od lješnjaka i kakaa te nasjeckane lješnjake kako bi slastica bila intenzivnija (i iznenadila igrom tekstura). Zatim smo puding završili ukrasivši ga karamelom i nasjeckanim lješnjacima. Pogledajmo zajedno recept

Materijali

1 litra svježeg mlijeka

200 gr. nasjeckani prženi lješnjaci

250 g granuliranog šećera

160 gr. kremu od lješnjaka i kakao

100 gr. kukuruzni škrob

Ulje sjemenki

Provedba

Stavite mlijeko i kukuruzni škrob u lonac i dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte kremu od lješnjaka i miješajte dok smjesa ne postane homogena. Po potrebi upotrijebite blender. Pustite da zavrije na laganoj vatri i zatim kuhajte 8-10 minuta uz miješanje.

Hladnom vodom namočiti kalup za puding. Izlijte smjesu i stavite u hladnjak na 8 sati.

Pripremite karamel: 250 grama šećera kuhajte na srednje laganoj vatri dok ne dobije žuto-jantarnu boju. Kada počne da mjehuri dodajte 2-3 žlice vode i 150g nasjeckanih lješnjaka i brzo promiješajte.

Smjesu izlijte na lim za pečenje namazan s malo ulja i prekrijte drugim limom, također nauljenim. Smjesu odmah razvaljajte valjkom za tijesto na 3-4 mm debljine. Skinite gornji list i karamel dok je još vruć narežite na sitne komadiće pa ostavite da se ohladi.

Izvadite puding i ukrasite ga karamelom, karamelom i ostatkom nasjeckanih lješnjaka.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki