Najukusniji recept za veganske kourabiede

Napravite klasični božićni desert u najukusnijoj veganskoj verziji. Pridržavanje veganske prehrane ne znači da se morate lišiti svojih omiljenih božićnih slatkiša.

Kourabiedes se rade s maslacem kao glavnim sastojkom, zahvaljujući čemu imaju mrvičastu teksturu i tope se u ustima. Ali postoji način da dobijete istu teksturu svog omiljenog slatkiša bez korištenja kravljeg maslaca.

Maslac i krekeri

Tekstura kurabija ovisi o udjelu masti u maslacu. Što je veći udio masnoće u maslacu, to će curabiettes biti mrvljiviji. Za najukusnije veganske kurabice odaberite biljni maslac s visokim udjelom masti.

Klasični maslac zamijenite biljnim (ili čak bademovim) i uživajte u najukusnijim i najzdravijim kolačićima. Ovo je jednostavan recept s biljnim sastojcima koji će vas oduševiti!

Kako napraviti najukusnije veganske kurabice

Materijali koji će vam trebati

  • 400 gr. biljni maslac (1 šalica + 3/4 šalice)
  • 420 gr. višenamjensko brašno (3 šalice + 1/2 šalice)
  • 200 gr. šećer u prahu (2 šalice)
  • 120 gr. bademi (po želji) (3/4 šalice)
  • 20 gr. prašak za pecivo (2 žlice)
  • 3-4 kapi vanilije
  • Ružina vodica

upute

Započnite pečenjem badema 8-10 minuta u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa. Pustite da se bademi ohlade i kada dostignu sobnu temperaturu, narežite ih na veće komade.

U zdjelu miksera stavite biljni maslac sa šećerom u prahu i nekoliko kapi vanilije i tucite 20 minuta, dok maslac ne postane pjenast.

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Dodajte u mikser s biljnim maslacem, praškom za pecivo, prženim bademima i brašnom. Lagano mijesite dok se ne formira podatno tijesto i počnite oblikovati veganske kurabice. Pazite da budu iste težine (oko 30g) kako bi se ravnomjerno ispekle.

Kurabice slažite na tepsiju obloženu neljepljivim papirom.

Pazite da kurabice stavite na 4 cm jedne od drugih u tepsiju jer će se tijekom pečenja raširiti.

Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 15-20 minuta. Kada su spremni poprimit će svijetlosmeđu boju.

Kad kurabice dobiju sobnu temperaturu, poškropite ih s malo ružine vodice. Osim što će poprimiti prekrasnu aromu, ružina vodica će pomoći da se šećer zalijepi za kolačiće.

Kolačiće pospite prosijanim šećerom u prahu i stavite u zdjelu.

Vaši kolačići su spremni za uživanje!

Prekrasan recept za one koji se drže zdrave prehrane ili općenito izbjegavaju konzumaciju mliječnih proizvoda.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki