Napravite klasični božićni desert u najukusnijoj veganskoj verziji. Pridržavanje veganske prehrane ne znači da se morate lišiti svojih omiljenih božićnih slatkiša.
Kourabiedes se rade s maslacem kao glavnim sastojkom, zahvaljujući čemu imaju mrvičastu teksturu i tope se u ustima. Ali postoji način da dobijete istu teksturu svog omiljenog slatkiša bez korištenja kravljeg maslaca.
Maslac i krekeri
Tekstura kurabija ovisi o udjelu masti u maslacu. Što je veći udio masnoće u maslacu, to će curabiettes biti mrvljiviji. Za najukusnije veganske kurabice odaberite biljni maslac s visokim udjelom masti.
Klasični maslac zamijenite biljnim (ili čak bademovim) i uživajte u najukusnijim i najzdravijim kolačićima. Ovo je jednostavan recept s biljnim sastojcima koji će vas oduševiti!
Kako napraviti najukusnije veganske kurabice
Materijali koji će vam trebati
- 400 gr. biljni maslac (1 šalica + 3/4 šalice)
- 420 gr. višenamjensko brašno (3 šalice + 1/2 šalice)
- 200 gr. šećer u prahu (2 šalice)
- 120 gr. bademi (po želji) (3/4 šalice)
- 20 gr. prašak za pecivo (2 žlice)
- 3-4 kapi vanilije
- Ružina vodica
upute
Započnite pečenjem badema 8-10 minuta u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa. Pustite da se bademi ohlade i kada dostignu sobnu temperaturu, narežite ih na veće komade.
U zdjelu miksera stavite biljni maslac sa šećerom u prahu i nekoliko kapi vanilije i tucite 20 minuta, dok maslac ne postane pjenast.
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
Dodajte u mikser s biljnim maslacem, praškom za pecivo, prženim bademima i brašnom. Lagano mijesite dok se ne formira podatno tijesto i počnite oblikovati veganske kurabice. Pazite da budu iste težine (oko 30g) kako bi se ravnomjerno ispekle.
Kurabice slažite na tepsiju obloženu neljepljivim papirom.
Pazite da kurabice stavite na 4 cm jedne od drugih u tepsiju jer će se tijekom pečenja raširiti.
Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 15-20 minuta. Kada su spremni poprimit će svijetlosmeđu boju.
Kad kurabice dobiju sobnu temperaturu, poškropite ih s malo ružine vodice. Osim što će poprimiti prekrasnu aromu, ružina vodica će pomoći da se šećer zalijepi za kolačiće.
Kolačiće pospite prosijanim šećerom u prahu i stavite u zdjelu.
Vaši kolačići su spremni za uživanje!
Prekrasan recept za one koji se drže zdrave prehrane ili općenito izbjegavaju konzumaciju mliječnih proizvoda.
enikos.gr