Zagreba Lajfhaki

Naopako kolač od banana | zarpanews.gr

Originalna ideja za drugačiji i kreativniji rezultat

Materijali

3 velike banane, oguljene i prerezane po dužini

1 1/2 sp. čaj neslani maslac

3/4 sp. čaj smeđi šećer

1 1/2 žlica ekstrakt vanilije

2/3 sp. čajnog granuliranog šećera

3 velika jaja, lagano tučena

1 3/4 sp. čaj višenamjensko brašno

2 žlice. prašak za pecivo

1/2 žličice mljeveni đumbir

1/2 žličice mljeveni cimet

1 sp. čaj s vrhnjem

Provedba

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.

Otopite 1 šalicu maslaca sa smeđim šećerom na srednjoj vatri, miješajući. U otopljenu smjesu maslaca i šećera dodajte 1 žličicu vanilije i promiješajte.

Namastite veliki okrugli kalup za tortu. Ulijte šećernu smjesu u kalup za torte i ravnomjerno rasporedite po dnu. Na smjesu stavite banane.

Istucite preostali maslac s granuliranim šećerom dok ne postane pjenasto. Miksajući dodajte jaje i preostalu vaniliju. Polako miješajući ulijevajte brašno, prašak za pecivo, đumbir i cimet. Dodajte vrhnje u tijesto za kolače i tucite dok ne postane glatko.

Smjesu prelijte preko banana i ravnomjerno rasporedite.

Pecite kolač 1 sat ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu 15 minuta.

Preokrenite kolač na tanjur, narežite na kriške i poslužite.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version