Naranča umočena u čokoladu | zarpanews.gr

Naranča i čokolada prave najslađe društvo… Tako glaziramo kriške naranče, umočimo ih u čokoladu i uživamo uz fini topli napitak! Također je vrlo lijep ukras za vaše deserte.

Spremno za 40′

Dimitris Chronopoulos

Materijali

15 kriški naranče, s korom

250 g Crna čokolada

1 mahuna vanilije

1 litra vode

500 g granulirani šećer

Postupak

Stavite vodu, šećer i vaniliju u lonac i zakuhajte smjesu na srednjoj vatri.

Dodajte naranče i pirjajte oko 15-20 minuta dok im se sirup malo ne zgusne.

Ulijte naranče sa sirupom u staklenu posudu i pokrijte je folijom koja će biti u dodiru s površinom deserta. Ostavite sa strane 1 dan.

Raširite naranče na rešetku i ostavite da se ocijede. Ako zadrže malo vlage, stavite ih pet minuta na 70 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu.

Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili vodenoj kupki na 30 stupnjeva i uronite kriške naranče tako da im polovica površine bude prekrivena čokoladom. Pustite da se čokolada osuši i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki