Ne kupujte ovu hranu ako brinete o svom zdravlju

Ako vam je bitna kvaliteta hrane koju jedete i vlastito zdravlje, a o izgledu i figuri da i ne govorimo, pogledajte koje proizvode ne smijete kupovati jer će vam samo naštetiti.

Kobasice i kobasice – obično u njima praktički nema mesa, a ti proizvodi imaju malo veze s tim. Sadrže konzervanse, stabilizatore, pojačivače okusa, transmasti, šećer i bog zna što još. Zahvaljujući njima može se oponašati okus svega pa nećete ni znati što zapravo jedete. Proizvođači navode određeni postotak mesa, ali kakva je kvaliteta? Što se tiče dimljenih mesa, sada se koristi “tekući dim” koji je u civiliziranim zemljama odavno zabranjen jer je otrovan.

Konditorski proizvodi, osobito masovna proizvodnja, također ne prihvaćaju. Njihov glavni sastojak je šećer i jeftino palmino ulje. Višak šećera u tijelu dovodi do upalnih procesa i preranog starenja. Puno praznih kalorija i nezdravih masnoća.

Popularni slatkiši obično su samo šećer. Ljudi koji kažu “ne konzumiram šećer, sad pijem čaj bez njega” u isto vrijeme uzmu 22 žlice šećera s litrom slatke gazirane vode.

Stručnjaci savjetuju da zaboravite na čips, pržene krumpiriće i sve iz friteze, jer je to prženo-prekuhano ulje koje je jak kancerogen i vrlo se teško izbacuje iz organizma.

Nakon svakog pečenja pomfrita ulje se mora promijeniti! Jogurt sa punjenjem. U takvim jogurtima je brdo šećera, bolje je izabrati klasični, bez ičega ili ga napraviti sam.

Majoneza – kladite se na domaću, a ne na kupovnu… jer u njoj ćete pronaći zamjene za okus, bojila, transmasti i hrpu nepotrebnih kalorija.

Štapići od rakova: nikome neće biti tajna da nemaju nikakve veze s rakovima, zašto će onda koštati mnogo više. Konzervirana hrana – također. Tu spada i naša omiljena tuna svih vremena, iako je to jedan od najboljih proizvoda koji se mogu kupiti, pogotovo u vlastitom soku. Ako se radi o tuni, važno je gdje je ulovljena, jer ova vrsta ribe često skuplja teške metale i otrovne tvari.

Voćni sokovi imaju mali postotak soka, a ostatak je šećer, arome i ono što mi smatramo punjenjem bit će u najboljem slučaju kaša od jabuke. Što se tiče svježih sokova, bolje je pojesti cijeli plod nego sam sok bez vlakana. U suprotnom ćete uzeti konjsku dozu glukoze iz fruktoze, što zauzvrat izaziva oštre skokove inzulina.

Ukratko – birajte svježe proizvode radije nego prerađene, svježe meso radije nego kobasice, svježu ribu radije nego konzervirano povrće/voće radije nego sokove. Što je manje ljudi uključeno u procese obrade, to je proizvod korisniji i jeftiniji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki