Zagreba Lajfhaki

Nektarine u lisnatom tijestu s kremastim sladoledom

Jednostavan i ukusan desert, savršen dok još ima nektarina.

Spremno za 30 minuta

Sastojci za 4 osobe:

450 gr. listovi kore za pecivo

50 gr. maslac, otopljen

50 gr. granulirani šećer

6 breskvi (ili odgovarajući slatki krompir ili nektarine ili miješano)

100 gr. smeđi šećer

1 komad svježeg đumbira 2 cm krupno naribanog

3 žličice jušna žlica listova metvice (ili metvice) nasjeckanih

½ limete, sok

kaimaki sladoled

20 gr. šećer u prahu

Provedba:

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku. Listove lisnatog tijesta vodoravno raširimo ispred sebe i prepolovimo.

Stavite lim na pleh obložen papirom za pečenje. Kistom premažite maslacem i pospite šećerom. Okrenite na drugu stranu i premažite maslacem i šećerom.

Pokrijte drugim listom i premažite maslacem i šećerom. Slijedimo isti postupak za ukupno četiri kartice. Pokrijte drugim listom papira za pečenje i idealno stavite uteg na vrh (papir s grahom) da svi listovi budu ravni. Pecite 15-20 minuta. Slijedimo isti postupak za sve kartice. Neka se ohlade.

Voće očistite i narežite na sitne četvrtine. Ako se radi o nektarinama, ne gulimo ih. Stavite ih u zdjelu, pospite smeđim šećerom, naribanim đumbirom, nasjeckanom metvicom i sokom limete. Dobro izmiješajte sastojke. Listove lisnatog tijesta razlomite na velike nepravilne komade i jedan list stavite na tanjur za posluživanje. Prelijte nektarine, kuglicom sladoleda od vrhnja, još malo razlomljenog lisnatog tijesta i pospite šećerom u prahu.

časopis za masline.gr

Exit mobile version