Zagreba Lajfhaki

Neočekivani trik za hrskave krumpiriće

Hrskavi pomfrit jedna je od onih namirnica kojoj je teško odoljeti.

Problem je što ih nije lako napraviti kod kuće kao u restoranu. Osim ako ne zna neočekivani trik kako to postići. Što je to? Nakon što ste izrezali krumpire, prebacite ih u zdjelu hladne vode i dodajte 1 žlicu limuna.

Ulijte nekoliko čašica leda u zdjelu krumpira i ostavite zdjelu u hladnjaku 30 minuta. Razlog zašto to radimo je da spriječimo da krumpir prebrzo porumeni tijekom prženja. U tavu ulijte ulje i pustite da se dobro zagrije.

Posušite krumpir ručnikom i stavite ga u ulje na 6-8 minuta. Izvadite ih iz kalupa i ostavite na tanjuru obloženom papirnatim ručnicima da se ohlade 1 minutu. Ponovno pržite krumpire još 2-3 minute i bit će hrskavi koliko možete zamisliti.

beba.gr

Exit mobile version