Zagreba Lajfhaki

Niskokalorične grickalice koje su zasitne i ukusne

Ključ za pronalaženje hrane koja je zasitna, ukusna i niskokalorična je pronaći pravu ravnotežu makro- i mikronutrijenata u cijelom obroku.

Također, jednako važnu ulogu u tome igra izbjegavanje iskušenja da se prepustite praznim kalorijama koje u konačnici ne služe dobro vašem tijelu. I kako to možete postići? Odabirom niskokaloričnih grickalica poput ovih u nastavku.

purica

Prema riječima nutricionistice Caroline Thomason, i onome što je rekla za eatthis.com, puretina je “izvrstan izvor nemasnih proteina i pomaže u stvaranju dosljednije razine energije između obroka kada ste u stisci s vremenom.”

Jogurt

“Obični jogurt pruža 15-17 grama visokokvalitetnih proteina po porciji od 180 g, ovisno o marki”, kaže Amy Goodson, autorica knjige The Sports Nutrition Playbook.

Protein će vam pomoći da duže ostanete siti, a u kombinaciji s vlaknima iz bobičastog voća, imate hranjiv, zadovoljavajući međuobrok ispod 150 kalorija.

mrkva

Mrkva je svestrani niskokalorični međuobrok koji možete umočiti u humus bogat proteinima ili bilo koji maslac od orašastih plodova. Osim toga, mogu samostalno poslužiti kao obrok bogat hranjivim tvarima koji možete jesti bez grižnje savjesti između obroka.

Kuhana jaja

Ponekad najbolje stvari zaista dolaze u malim pakiranjima – barem se čini da je to slučaj s tvrdo kuhanim jajima. I hranjiv i ukusan, ovaj niskokalorični međuobrok prepun je više od 6 grama proteina, plus 25 miligrama kalcija, 63 miligrama kalija i mnoštvo drugih vitamina i hranjivih tvari koje pružaju obilje zdravstvenih dobrobiti. Na primjer, rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da konzumacija otprilike jednog jajeta dnevno može pomoći u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Svježi sir

„Želite li se brže osjećati sitima, probajte svježi sir! S 14 grama proteina po pola šalice sigurno ćete biti zadovoljni,” predlaže Goodson. “U kombinaciji s kriškama jabuke, koje su bogate vlaknima, ovo je niskokalorični, hranjivo bogat međuobrok.”

Orasi

“Orasi su jedan od mojih omiljenih orašastih plodova koje preporučujem jer su prepuni zadovoljavajućih vlakana, proteina i zdravih masnoća za srce”, objašnjava Amy Gorin, dijetetičarka biljnog porijekla i vlasnica Plant Based with Amy. “Dvije žlice oraha sadrže manje od 100 kalorija.”

“Osim toga, mogu vam pomoći da graciozno starite. “U studiji u Journal of the American College of Cardiology, ljudi u 60-im i 70-im godinama koji su redovito jeli orahe postigli su značajno smanjenje upale, što je povezano s nižim rizikom od srčanih bolesti”, dodaje Gorin.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version