Zagreba Lajfhaki

Njoki s gljivama, maslacem i paprikom

Chef Giorgos Dimitrakopoulos priprema njoke s gljivama. Ukusno jelo s daškom Italije koje možete poslužiti za svakodnevnim stolom uz hladnu salatu

Spremno za 20′

Materijali

50 gr. maslac

400 gr. tanko narezane gljive

1 češanj protisnutog češnjaka

2 žličice žlica svježeg ružmarina, nasjeckanog

1 žličica slatka dimljena paprika

500 gr. njoki

100 ml vrhnja

sol, svježe mljeveni papar

Za posluživanje

Cretan cephalograviera, naribana

Postupak

Zagrijte mali komad maslaca u velikoj dubljoj tavi, dodajte gljive i ½ žličice. slatke soli i kuhajte dok ne omekšaju i ne porumene. Dodajte preostali maslac, češnjak i ružmarin i kuhajte na srednjoj vatri 4-5 minuta. Umiješajte papriku i začinite solju i paprom te držite na laganoj vatri.

Njoke kuhajte u loncu kipuće slane vode 3-4 minute. Ocijedite ih i dodajte u tavu s gljivama. Dobro promiješajte.

Poslužite u toplim zdjelicama sa žlicom kiselog vrhnja, dosta crnog papra i svježe naribanog parmezana.

časopis za masline.gr

Exit mobile version