Alternativni prijedlog za tjesteninu u pećnici
Materijali
4 žlice maslaca
3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
2 sp. čajnih cherry rajčica prerezanih na pola
1 žličica sušeni origano
Sol
Svježe mljeveni crni papar
1 prstohvat crvene paprike
4 sp. čaj od špinata
1 sp. čaj pileća juha
1 k sp. čaj s vrhnjem
1/2 sp. čaja svježe naribanog parmezana
1/4 sp. žličica svježe nasjeckanog začinskog bilja (poput bosiljka i peršina), plus još za ukrašavanje
2 paketa njoka
1 sp. čaja, narezana mozzarella
Kriške limuna, za posluživanje
Provedba
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu. Dodajte cherry rajčice i dodajte origano, sol, papar i nekoliko listića crvene paprike. Kuhajte dok cherry rajčice ne počnu pucati, zatim dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene.
Umiješajte temeljac, vrhnje, parmezan i začinsko bilje te pustite da lagano kuha. Smanjite vatru i pirjajte dok se umak malo ne reducira, oko 3 minute.
Dodajte njoke i dobro promiješajte. Izlijte njoke u tepsiju i na njih dodajte mozzarellu. Pecite dok se sir ne otopi, oko 30 minuta.
Prije posluživanja ukrasite još začinskim biljem i iscijedite limun.
zvijer vijesti.gr