Njoki u pećnici sa cherry rajčicama i špinatom

Alternativni prijedlog za tjesteninu u pećnici

Materijali

4 žlice maslaca

3 češnja češnjaka sitno nasjeckana

2 sp. čajnih cherry rajčica prerezanih na pola

1 žličica sušeni origano

Sol

Svježe mljeveni crni papar

1 prstohvat crvene paprike

4 sp. čaj od špinata

1 sp. čaj pileća juha

1 k sp. čaj s vrhnjem

1/2 sp. čaja svježe naribanog parmezana

1/4 sp. žličica svježe nasjeckanog začinskog bilja (poput bosiljka i peršina), plus još za ukrašavanje

2 paketa njoka

1 sp. čaja, narezana mozzarella

Kriške limuna, za posluživanje

Provedba

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu. Dodajte cherry rajčice i dodajte origano, sol, papar i nekoliko listića crvene paprike. Kuhajte dok cherry rajčice ne počnu pucati, zatim dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene.

Umiješajte temeljac, vrhnje, parmezan i začinsko bilje te pustite da lagano kuha. Smanjite vatru i pirjajte dok se umak malo ne reducira, oko 3 minute.

Dodajte njoke i dobro promiješajte. Izlijte njoke u tepsiju i na njih dodajte mozzarellu. Pecite dok se sir ne otopi, oko 30 minuta.

Prije posluživanja ukrasite još začinskim biljem i iscijedite limun.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki