Zagreba Lajfhaki

Nutricionist je naveo proizvode koji izazivaju razvoj čira

Stručnjakinja za prehranu Ksenia Chernaya imenovala je namirnice čija upotreba značajno povećava vjerojatnost razvoja čira na želucu.

Smrtonosno! Ovih 5 infekcija dolazi od zdrave hrane i ubijaju nas

Prema riječima nutricionistice, bolest se najčešće liječi lijekovima, a mali broj ljudi pazi na prehranu i pridržava je se.

Iritaciju sluznice izazivaju alkohol i šećer pa ih ne smijete konzumirati ni u malim količinama, rekla je.

Također, u liječenju peptičkog ulkusa pacijenti bi se trebali odreći rajčice, patlidžana i paprike. Činjenica je da njihova kora i sjemenke sadrže tvari koje iritiraju sluznicu.

Uz hranu, lijekovi, uključujući oralne kontraceptive, inhibitore protonske pumpe i nesteroidne protuupalne lijekove, također mogu negativno utjecati na rad želuca.

Hod otkriva koliko ćemo dugo živjeti

U zdravom želucu poseban film štiti stijenke, no pod utjecajem Helicobactera, smanjenjem razine klorovodične kiseline, želučana sluznica postaje osjetljivija.

Nutricionistica-endokrinolog Elena Shchetinina također je naznačila tko ne bi trebao jesti peršin, kopar, špinat i drugo povrće. Konzumiranje povrća i sirove hrane bogate vitaminom K može pogoršati određene želučane probleme, a ako ste alergični na takvu hranu, njezino jedenje može biti kobno.

Prema njezinim riječima, namirnice sa zelenom pigmentacijom – peršin, luk, špinat i druge – preporučuju se gotovo svima, jer sadrže korisne hranjive tvari, vitamine A, B, K i askorbinsku kiselinu./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version