Vlažan, sočan i vrlo ukusan.
Današnja čokoladna torta bez brašna postat će vam jedan od omiljenih deserata. Vlažna i mekana, gotovo kremasta tekstura ove prekrasne torte, u kombinaciji sa slatkastim okusom, čine da je cijene i oni koji nisu osobiti ljubitelji čokolade. Ali hajdemo zajedno pronaći recept.
Materijali
225 g crne čokolade 72% kakaa
115 gr. maslac
55 g šećera u prahu
75 ml mlijeka
60 ml svježeg vrhnja
3 jaja
Gorko-slatki kakao po ukusu za ukras
Provedba
Prvo nasjeckajte čokoladu, stavite je u lonac i otopite na laganoj vatri zajedno s vrhnjem i mlijekom uz stalno miješanje i kada dobijete kremastu smjesu ugasite vatru. Zatim dodajte nasjeckani maslac pa šećer u prahu.
Pustite smjesu da se ohladi još nekoliko minuta pa dodajte jedno po jedno jaje miješajući pjenjačom. Kalup za tortu premažite maslacem ili obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu za torte, poravnajte je. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.
Kako bismo znali kada je torta gotova, radimo test čačkalicom, misleći da treba biti mekana i vlažna (čačkalica ne smije izaći potpuno suha, ali će vam pomoći da saznate je li torta dovoljno čvrsta). Ostavite kolač da se ohladi i pospite ga gorkim kakaom.
Uživati.
jenny.gr