Ovaj lagani omlet savršen je za doručak, užinu ili lagani obrok.
Porcije: 4 Vrijeme pripreme: 5′ Vrijeme kuhanja: 35′ Gotovo za: 40′
Autor: Ioanna Stamoulos
Materijali
250 g gljive, narezane na ploške
1 kavena šalica maslinovog ulja
1 češanj češnjaka u češnovima
1 sitno nasjeckani luk
1 crvena Florini paprika, narezana na ploške
1 zelena paprika, narezana na ploške
1 vezica peršina
6 kriški pečene šunke narezane na trakice
150 g kriška
8 jaja
Sol papar
Postupak
Zagrijte pećnicu na 180°C. U međuvremenu zagrijte tavu na jakoj vatri, dodajte malo maslinovog ulja i pirjajte gljive s češnjakom i lukom dok luk ne omekša, a gljive se osuše. Dodajte paprike i pirjajte još 2 minute.
Maknite tavu s vatre i umiješajte peršin. Obložiti tepsiju promjera 26-28 cm. s komadom papira za pečenje i ulijte u smjesu za tepsiju. Ravnomjerno rasporedite komade šunke i fete.
Umutiti jaja s malo vode, malo ih začiniti solju i paprom i smjesom od jaja preliti sadržaj tave. Ploške fete i šunke ravnomjerno rasporedite i malo protresite tavu.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta dok omlet ne porumene.
Izvadite ga iz pećnice i zajedno s papirom prebacite na tanjur. Po želji skinite papir, narežite na trokute i poslužite.
Olivemagazine.gr