Zagreba Lajfhaki

Omlet iz pećnice kao pizza | zarpanews.gr

Ovaj lagani omlet savršen je za doručak, užinu ili lagani obrok.

Porcije: 4 Vrijeme pripreme: 5′ Vrijeme kuhanja: 35′ Gotovo za: 40′

Autor: Ioanna Stamoulos

Materijali

250 g gljive, narezane na ploške

1 kavena šalica maslinovog ulja

1 češanj češnjaka u češnovima

1 sitno nasjeckani luk

1 crvena Florini paprika, narezana na ploške

1 zelena paprika, narezana na ploške

1 vezica peršina

6 kriški pečene šunke narezane na trakice

150 g kriška

8 jaja

Sol papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C. U međuvremenu zagrijte tavu na jakoj vatri, dodajte malo maslinovog ulja i pirjajte gljive s češnjakom i lukom dok luk ne omekša, a gljive se osuše. Dodajte paprike i pirjajte još 2 minute.

Maknite tavu s vatre i umiješajte peršin. Obložiti tepsiju promjera 26-28 cm. s komadom papira za pečenje i ulijte u smjesu za tepsiju. Ravnomjerno rasporedite komade šunke i fete.

Umutiti jaja s malo vode, malo ih začiniti solju i paprom i smjesom od jaja preliti sadržaj tave. Ploške fete i šunke ravnomjerno rasporedite i malo protresite tavu.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta dok omlet ne porumene.

Izvadite ga iz pećnice i zajedno s papirom prebacite na tanjur. Po želji skinite papir, narežite na trokute i poslužite.

Olivemagazine.gr

Exit mobile version