Zagreba Lajfhaki

Omlet s tikvicama i mozzarellom: Recept za brzi obrok koji će vam odriješiti ruke

Omlet s tikvicama i mozzarellom je jednostavan i brz recept koji je uvijek veliki hit. Dodatno olakšava to što omlet ne moramo okretati u tavi. Ukusno je bilo toplo ili hladno.

Materijali

400 g tikvica

150 g mozzarelle

5 jaja

1 luk

Maslinovo ulje

Provedba

Nasjeckajte luk i pržite ga u tavi na par žlica ulja, na laganoj vatri, par minuta.

Tikvice narežite na kockice i dodajte luku, začinite s nekoliko nasjeckanih listića mente i malo soli. Zatvorite posudu poklopcem i kuhajte 10 minuta.

Umutiti jaja i lagano ih posoliti. Mozzarellu narežite na kockice i ostavite da se ocijedi. Dodajte razmućena jaja, pomiješajte s povrćem i kuhajte oko 3-4 minute. Zatim na površinu dodajte komadiće mozzarelle, pokrijte posudu poklopcem i nastavite kuhati, na srednjoj vatri, još 12-16 minuta dok se mozzarella ne otopi i poveže s jajima. Dodajte malo papra i poslužite.

jenny.gr

Exit mobile version