Onkolog objašnjava zašto ne smijete jesti zagoreni tost

Popularna navika jedenja tosta za doručak može uzrokovati značajnu štetu vašem zdravlju. Što, rekao je onkolog Robert Thomas za Mirror.

Poželjno je izbjegavati tostirane hrskave krumpiriće, kao i prepečene, zagorene kriške kruha. Oba sadrže opasno visoke razine kemikalije.

Kemikalija, koja je dokazano kancerogena, nastaje reakcijom između aminokiselina i šećera i vode sadržanih u krumpiru i kruhu kada su izloženi temperaturama iznad 120 stupnjeva Celzijusa.

Doktori alarmiraju: Ovo je najpodmukliji čaj za srce

Kako je stručnjak objasnio, kuhanje škrobne i slatke hrane na visokim temperaturama dovodi do stvaranja otrovnih spojeva zvanih akrilamidi. Mogu oštetiti DNK i povećati rizik od razvoja raka.

Liječnik je primijetio da što je korica kruha tamnija, to je opasniji za zdravlje. Pozvao je ljude da prestanu jesti zagoreni tost.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki