Popularna navika jedenja tosta za doručak može uzrokovati značajnu štetu vašem zdravlju. Što, rekao je onkolog Robert Thomas za Mirror.
Poželjno je izbjegavati tostirane hrskave krumpiriće, kao i prepečene, zagorene kriške kruha. Oba sadrže opasno visoke razine kemikalije.
Kemikalija, koja je dokazano kancerogena, nastaje reakcijom između aminokiselina i šećera i vode sadržanih u krumpiru i kruhu kada su izloženi temperaturama iznad 120 stupnjeva Celzijusa.
Doktori alarmiraju: Ovo je najpodmukliji čaj za srce
Kako je stručnjak objasnio, kuhanje škrobne i slatke hrane na visokim temperaturama dovodi do stvaranja otrovnih spojeva zvanih akrilamidi. Mogu oštetiti DNK i povećati rizik od razvoja raka.
Liječnik je primijetio da što je korica kruha tamnija, to je opasniji za zdravlje. Pozvao je ljude da prestanu jesti zagoreni tost.
/Zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari