Ostaci puretine? Kako da ga podgrijemo a da se ne osuši?

Možda je do kraja 60-ih bila gotovo nepoznata na božićnom popisu za kupovinu grčkih kućanstava, no purica se uspjela zauvijek učvrstiti na blagdanskim stolovima naše zemlje, donoseći, sada, u naše kuhinje, zrak američkog Dana zahvalnosti. Nije malo, međutim, onih koji inzistiraju na karakterizaciji njegova mesa, od indiferentnog do suhog i imunog, a možda i nisu u krivu, osobito ako se pri pečenju pridržavaju krive kuharske taktike ili ako – i kada – uđu u proces zagrijavanja, i to na pogrešan način, kako bi se prepustili drugom mesožderskom krugu.

Tajna sočne i ukusne purice nakon božićnog stola

Ovdje se iz scenarija pod naslovom “Kako uspješno podgrijati već pečenu puricu” mora potpuno izbaciti misao “sirena i milost ima”.

Ono što svaki put moramo imati na umu je sljedeće: Brže nije uvijek bolje, a to u slučaju puretine savršeno “uhvati”, budući da je najbolji i najzajamčeniji način da ostane sočna i ukusna podgrijati je u pećnici – a ne u mikrovalnoj – na niskoj temperaturi, a za to si uzmimo više vremena.

Razlog zašto ne bismo trebali podleći brzom zagrijavanju koje obećava mikrovalna pećnica je taj što se meso može zagrijati na vrijeme dt, ali će njegova vlakna otvrdnuti, osušit će se i bit će teško žvakati, a okus će biti još neugodniji.

Dakle, što ćemo: Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i dok je vruća narežite (ako već nije izrezana) ostatke puretine na velike krupne ploške ili kocke, stavite na lim za pečenje ili u vatrostalnu posudu i prelijte s pilećom juhom. Posudu zatim dobro pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu, gdje ostaje oko 20-30 minuta dok meso potpuno ne upije sok iz juhe i ravnomjerno se zagrije.

Dakle, prije nego što se snađemo, opet ćemo imati svježe pečenu puricu, kao da smo je upravo izvadili iz pećnice!

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki