Ova hrana začepljuje krvne žile i vrlo je opasna

Liječnici su objasnili koje pogreške svakodnevno povećavaju rizik od moždanog i srčanog udara, uništavaju krvne žile i zašto, znajući to, ljudi nastavljaju izlagati svoje zdravlje riziku.

Među uzrocima moždanog udara, kardiolog i kandidat medicinskih znanosti Anna Korenevich ukazuje na lošu prehranu i nisku tjelesnu aktivnost.

Odavno je uočeno da ljudi koji se malo kreću, više vole ležati na kauču, imaju puno veći rizik od moždanog udara, istaknuo je liječnik.

Kardiolog je istaknuo jutarnji signal koji može upozoriti na srčani udar

Osim toga, nepravilna, neuravnotežena prehrana, kao i prejedanje, povećavaju rizik od opasnih bolesti.

“Posljedica je prekomjerna tjelesna težina i krvne žile začepljene plakom. U opasnosti su i ljudi koji zlorabe alkohol i puše”, upozorila je Anna Korenevich na svom YouTube kanalu.

Mnogi ljudi znaju te stvari. Drugo je pitanje zašto ljudi nastavljaju doživljavati sve te rizike. Prema riječima kardiologa, glavni razlog tome je stres.

“Imamo ogroman broj izvora stresa. Ali postoje dobre vijesti – možete i trebate raditi sa stresom. Kao rezultat toga, osoba se više neće morati opuštati uz pomoć alkohola”, naglasio je stručnjak.

Postoji još jedna značajka stresa – s njim možete živjeti godinama, a da to ne primijetite. No, prije ili kasnije, posljedice će se pokazati.

Što se tiče prehrane, liječnica je prije svega savjetovala izbjegavanje masnog mesa ili slanine te šećera (to su slatkiši, proizvodi od bijelog brašna, brze žitarice, bijela riža itd.), a također i ograničavanje namirnica s visokim glikemijskim indeksom.

“Ateroskleroza je izravno povezana ne s konzumacijom masti, već s konzumacijom ugljikohidrata. Svaki slatkiš je štetan za tijelo. I to ne samo zbog viška kilograma, već i ateroskleroze i problema s krvnim žilama”, kaže kardiolog.

Liječnici upozoravaju da ovisnost o hrani s dodatkom šećera uništava krvne žile, izazivajući razvoj ateroskleroze.

“Bore, opuštenost, hiperpigmentacije, proširene kapilare i otekline. Sve je to zbog saharifikacije ili glikacije kolagena”, upozorila je gastroenterologinja Dilyara Lebedeva./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki