Zagreba Lajfhaki

Ovdje je meso s najmanje toksina

Sve više ljudi diljem svijeta pokušava ograničiti konzumaciju mesa, jer se brinu da je puno toksina i antibiotika te da nije dovoljno dobro za tijelo.

Ipak, postoji vrsta mesa koja konzumacijom ne nakuplja štetne tvari za organizam i smatra se vrlo zdravim. Ovo je mišljenje popularnog liječnika i TV voditelja dr. Aleksandra Mjasnikova.

Kako ne odmrzavati meso

Prema riječima stručnjaka, ovaj proizvod je hipoalergen. Čak i kada kunići konzumiraju lošu hranu, oni ne nakupljaju loše tvari u svom tijelu, objasnio je stručnjak. Kunić je bogat aminokiselinama, vitaminima i proteinima.

Ovo meso sadrži znatno više vitamina B6, B12 i PP od govedine, janjetine i svinjetine. Sadrži mnogo željeza, fosfora i kobalta, dovoljno je mangana, fluora i kalija. Istovremeno, ima nizak udio natrijevih soli, što sve govori da je riječ o apsolutno dijetetskom proizvodu.

Za vrijeme vrućina izbjegavajte meso i slanu hranu

Meso kunića sasvim je pogodno i za djecu i za trudnice i dojilje. Hranjiva (biološka) vrijednost kunića prosuđuje se prema sadržaju potpunih i nepotpunih bjelančevina u njemu i njihovom aminokiselinskom sastavu. Starenjem životinja raste sadržaj potpunih, a smanjuje sadržaj nepotpunih proteina. “Najvrjednijim se smatra meso životinja starih 4-5 mjeseci”, kaže također stručnjak./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version