Zagreba Lajfhaki

Ove dvije vrste mesa dovode do velikih problema

Nova studija znanstvenika sa Sveučilišta Northwestern otkrila je da jedenje kojeg mesa dva puta tjedno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i prerane smrti.

U istraživanju je sudjelovalo 30.000 volontera prosječne dobi od 53 godine.

Atipični znakovi koji upozoravaju na probleme sa srcem

Prof. Norina Allen i njezini kolege analizirali su prehranu svih sudionika eksperimenta.

Otkrili su da konzumacija svinjetine i govedine dva puta tjedno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti za 7% i rizik od prerane smrti za 3%.

To je ono što osoba osjeća prije srčanog udara

Valja napomenuti da prema prof. Allenu i njezinom timu, jedna porcija iznosi 115 grama.

Stručnjaci ističu da je opasna i konzumacija mesnih prerađevina (salame, kobasice i sl.).

Jedino riba ostaje zdrava i bez ikakvih rizika, ali je vrlo često nema na jelovniku prosječnog čovjeka./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version