Ovo je najlakši način da uklonite sjemenke iz nara

Šipak je omiljeno zimsko voće. Osim ukusnosti svojih sjemenki, šipak simbolizira blagostanje i sreću. Njegove sjemenke koriste se u salatama, slasticama, a od njih se pravi izuzetno ukusan liker i džem. Obično se koristi u svečanim receptima i zbog svoje boje pristaje podneblju i bojama koje ove sezone dominiraju u našem domu i našem stolu.

Kao klincu bilo mi je zabavno pokušavati izvaditi sjemenke, ali kao odrasla osoba biram samo pakirane sjemenke jer sada smatram da to oduzima dosta vremena. No, postoji vrlo jednostavan način za uklanjanje spora iz njegove unutrašnjosti koji će vam svakako “odriješiti ruke”.

Metoda žlice

Započnite tako što ćete šipak prerezati na pola. Držite polovicu nad zdjelom punom hladne vode, držeći je licem prema dolje. Snažno tucite stražnju stranu drvenom žlicom dok spore ne padnu u vodu, gdje će se odvojiti od svojih opni i plutati.

Najklasičniji način

Najklasičnija metoda koje pamtimo iz djetinjstva može postati vrlo laka ako je radimo na pravi način.

Šipak prerežite na pola. Zatim polovicu prerežite na dva dijela i rukama izdubite sjemenke. Što je manja površina nara, to će sjemenke lakše izaći.

Njegova nutritivna vrijednost

Šipak je jedno od nutritivno najvrijednijih voća. Njegove sjemenke bogate su kalijem, folatom, kalijem, vitaminom C, A i K. Imaju puno šećera, ali i vlakana, dok je sok od nara antioksidans.

Njegovo skladištenje

Na sobnoj temperaturi šipak ima rok trajanja tek nešto više od tjedan dana, a ako ga stavite u hladnjak tada se vrijeme produljuje. Ako želite, možete zamrznuti njegove sjemenke u vrećici za pohranu kako biste u njima mogli uživati ​​tijekom cijele godine.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki