Zagreba Lajfhaki

Pahuljaste pržene mesne okruglice | zarpanews.gr

Smjesa mljevenog mesa treba biti rahla kada se mijesi. Tekućine poput octa, naribanog luka i naribane rajčice omekšavaju vlakna mljevenog mesa i tako dobivamo vrlo pahuljasti rezultat.

Dajte pune arome smjesi od mljevenog mesa da vam susjedi pokucaju na vrata!

Začinite mljeveno meso mješavinom začinskog bilja i dosta svježe i suhe mente da poželite pojesti i tavu. Biljke koje se mogu dodati u smjesu su origano, bosiljak i majčina dušica.

Kakav kruh staviti da dobijem mesne okruglice?

Stari kruh i po mogućnosti dizano tijesto daje mesnim okruglicama savršen okus i čini ih vrlo rahlim, jer kruh upija svu tekućinu smjese i čini je jako rahlom. Izbjegavajte kruh s mekim mrvicama i teksturom za žvakanje, jer će mesne okruglice postati žilave i žvakaće.

Zašto bih trebao staviti ocat u tijesto za mljeveno meso za browniese?

Jer će postati jako rahli i ocat će razbiti vlakna mljevenog mesa. Sjetite se vi koji ste radili po mom receptu “Fluffy Burgers” kakve ste mi pohvale pisali u porukama koje ste mi slali!

Zašto da odmaram tijesto za mesne okruglice?

Odležavanje mljevene smjese za mesne okruglice najmanje 30 minuta, poklopljeno u hladnjaku, rezultira savršenim okusom jer se okusi sastojaka ističu. Također, hladno tijesto za mljeveno meso se vrlo lako oblikuje, ne lijepi se za ruke.

Kako da izbjegnem da mi se tijesto za mljeveno meso lijepi za ruke?

Ruke umočite u malo ouza razrijeđenog s vodom, svaki put kad vam se mljeveno meso lijepi za ruke. Nećete vjerovati kakve se arome izbijaju prilikom prženja ćuftica, kao ni njihovu ukusnost.

Exit mobile version