Panettone kesten-čokolada | zarpanews.gr

Što kažete na pripremu talijanske božićne slastice Panettone kod kuće? Imamo ukusan recept Evgenija Vardakastanisa

Materijali

Za panettone

Za prvo tijesto

80 gr. šećer

100 gr. voda

25 gr. žumanjci (1)

70 gr. kvasac

200 gr. brašno

25 gr. žumanjci (2)

10 gr. voda

70 gr. maslac

Za panettone

580 gr. prvo tijesto

70 gr. Manitoba brašno na američki način

58 gr. šećer

22 gr. med

25 gr. žumanjci

1 mahuna vanilije, sjemenke, ostrugane

50 gr. maslac

4 gr. sol

20 gr. glazura od kestena ili slatko može kesten

30 gr. mliječna kuvertura u komadima

Za smjesu za oblaganje

20 gr. šećer

10 gr. Bjelanjak

10 gr. kukuruzno brašno

10 gr. lješnjak u prahu

Postupak

Prvo tijesto: Šećer dobro otopiti u vodi sa žumanjcima (1). Smjesu staviti u mikser i dodati kvasac i brašno. Tukli smo na 2. brzini dok gluten dobro ne proradi. Dodamo

drugu količinu žumanjaka (2), zatim vodu i na kraju maslac u 3 dijela. Ostavite smjesu da se diže 15 sati na toplom mjestu daleko od propuha na sobnoj temperaturi.

Panetone: Prvo tijesto s brašnom na 2. brzini tucite kukom dok se gluten dobro ne sjedini. Pomiješajte šećer s medom sa žumanjcima i vanilijom. Procijedite i dodajte smjesu u mikser. Zatim dodajte maslac i sol i na kraju zajedno kestene i čokoladu. Oblikovati i prebaciti u maslacem namazan oblik za panettone. Ostavite smjesu da se diže oko 5-7 sati na toplom mjestu daleko od propuha na sobnoj temperaturi.

Mješavina za premazivanje: Krilcem mikserom homogeniziramo sve sastojke.

Smjesu za premazivanje u tankom sloju pospite po površini tijesta i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 45′.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki