Ukusno jelo koje može biti lagani obrok ili meze za dobro društvo uz dobar uzo i led.
spreman za 35′
Gruzije Kofina
Materijali
12 paprika babura, opranih
200 g tvrda kriška, narezana na kockice
1 žličica slatka metvica ili kopar, nasjeckani
½ šalice rajčice nasjeckane, oguljene i ocijeđene
1/3 šalice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar
Savjeti
Fetu i metvicu možete zamijeniti halloumijem ili drugim sirevima po izboru. Također, za pikantniju varijantu, paprike punite trakicama pršuta (grčki) i dimljenim sirom, bez nasjeckane rajčice na vrh
Postupak
Paprikama okomitim rezom odrežite peteljku i izvadite im sjemenke.
Fetu pažljivo pomiješajte s metvicom ili koprom i paprom te punite paprike. Otvor zatvorite komadićem pelata.
Paprike stavite u tepsiju i po vrhu rasporedite rajčicu. Prelijte uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekšaju.
Možete ih peći i u pećnici ili na roštilju, pažljivo ih okrećući da se ispeku sa svih strana.
časopis za masline.gr