Paprike punjene fetom | zarpanews.gr

Ukusno jelo koje može biti lagani obrok ili meze za dobro društvo uz dobar uzo i led.

spreman za 35′

Gruzije Kofina

Materijali

12 paprika babura, opranih

200 g tvrda kriška, narezana na kockice

1 žličica slatka metvica ili kopar, nasjeckani

½ šalice rajčice nasjeckane, oguljene i ocijeđene

1/3 šalice maslinovog ulja

svježe mljeveni papar

Savjeti

Fetu i metvicu možete zamijeniti halloumijem ili drugim sirevima po izboru. Također, za pikantniju varijantu, paprike punite trakicama pršuta (grčki) i dimljenim sirom, bez nasjeckane rajčice na vrh

Postupak

Paprikama okomitim rezom odrežite peteljku i izvadite im sjemenke.

Fetu pažljivo pomiješajte s metvicom ili koprom i paprom te punite paprike. Otvor zatvorite komadićem pelata.

Paprike stavite u tepsiju i po vrhu rasporedite rajčicu. Prelijte uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta, dok ne omekšaju.

Možete ih peći i u pećnici ili na roštilju, pažljivo ih okrećući da se ispeku sa svih strana.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki