25 minuta, lagano, 4 osobe
Za kremu od jogurta:
200 gr. krem sir ili cvjetni sir, na sobnoj temperaturi
4-5 žlica. med od majčine dušice
½ žlice cimet u prahu
1 limeta, korica
250 gr. jogurt
Za ostatak:
1½ sp. marelice narezati na ploške debljine 3 mm
1-2 žlice. med od majčine dušice
1 pinta. granola bez šećera
20 gr. osušene ljuske kokosa
Provedba:
Napravite kremu od jogurta: Uz pomoć mutilice za jaja pomiješajte krem sir, med, cimet i koricu u zdjeli dok ne postanu homogeni. Dodajte jogurt i dobro promiješajte. Sastavite parfe: Stavite 2 žličice. juhe od marelica u 4 čaše. Dodajte malo kreme od jogurta i malo meda.
Prelijte još 2 žličice. juhe od marelica i 3 žličice. granola juha. Dodati ostatak kreme od jogurta i nadjenuti ostatkom granole i preostalim marelicama te posuti kokosovim listićima. Poslužite odmah.
časopis za masline.gr