Zagreba Lajfhaki

Parfe od jogurta od marelice | zarpanews.gr

25 minuta, lagano, 4 osobe

Za kremu od jogurta:

200 gr. krem sir ili cvjetni sir, na sobnoj temperaturi

4-5 žlica. med od majčine dušice

½ žlice cimet u prahu

1 limeta, korica

250 gr. jogurt

Za ostatak:

1½ sp. marelice narezati na ploške debljine 3 mm

1-2 žlice. med od majčine dušice

1 pinta. granola bez šećera

20 gr. osušene ljuske kokosa

Provedba:

Napravite kremu od jogurta: Uz pomoć mutilice za jaja pomiješajte krem ​​sir, med, cimet i koricu u zdjeli dok ne postanu homogeni. Dodajte jogurt i dobro promiješajte. Sastavite parfe: Stavite 2 žličice. juhe od marelica u 4 čaše. Dodajte malo kreme od jogurta i malo meda.

Prelijte još 2 žličice. juhe od marelica i 3 žličice. granola juha. Dodati ostatak kreme od jogurta i nadjenuti ostatkom granole i preostalim marelicama te posuti kokosovim listićima. Poslužite odmah.

časopis za masline.gr

Exit mobile version