Pečena bamija sa feta sirom

Jedinstvena uljasta bamija sa svojom karakterističnom slatkoćom kuhana je s odležanim balzamikom i fetom! Pa im preostaje samo poslužiti ih kruhom u izobilju!

Spremno za sat vremena

Materijali

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 kg očišćene bamije

20 ml balzamičnog octa

1 luk

2 mlada luka

1 kutija slatka pasta od rajčice

1 vezica peršina, nasjeckanog

3 velike rajčice, nasjeckane

200 g feta, mrvljena

malo bukovo

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U dubokoj tavi na srednje jakoj vatri pirjajte bamiju na pola ulja 5 minuta, često miješajući lopaticom. Deglazirajte octom, miješajte 1 minutu i prebacite ih u veliku tavu.

Nasjeckajte luk i mladi luk te ih pirjajte u istoj tavi 2 minute dok ne uvenu. Zatim dodajte pulpu, sol, papar i 150 ml vode. Maknite s vatre i prelijte preko bamije.

Zagrijte pećnicu na 200°C. U tavu dodajte peršin, rajčice i preostalo maslinovo ulje.

Pecite hranu u pećnici oko 40 minuta, dok bamija ne ostane samo na ulju. Čim tepsiju izvadite iz pećnice, pospite fetom i malo bukova i poslužite.

Savjeti

Vrijeme kuhanja je vrlo važno, stoga kuhajte bamije prema tome koliko su mekane i dok ne ostanu samo na ulju.

Eva Monohari – Funky Cook

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki