Zagreba Lajfhaki

Pečena jaja sa šunkom i špinatom

Poslužite s hrskavim kruhom

Materijali

1 žlica maslinovog ulja

1 manja glavica luka nasjeckana

1 režanj češnjaka, otopljen

1 mala zelena čili papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana

400 gr. nasjeckanu rajčicu

100 gr. gotova pečena paprika iz staklenke, ocijeđena i narezana

180 gr. šunka, narezana na kockice

50 gr. špinat

2 srednja jaja

1 prstohvat kajenskog papra

Hrskavi kruh za posluživanje

Provedba

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva na zraku.

Zagrijte ulje u manjoj tavi (koja ide i u pećnicu), dodajte luk i pržite ga 6 minuta dok ne omekša. Umiješajte češnjak i čili i kuhajte još nekoliko minuta.

Dodajte rajčice i 100 ml vode. Posolite i popaprite te umiješajte paprike i šunku. Pustite da zavrije i kuhajte 10 minuta dok se umak ne počne zgušnjavati. Dodajte špinat, miješajte da uvene.

U umaku napravite 2 udubljenja i u njih razbijte jaja. Dodajte prstohvat kajenske paprike, prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta dok se bjelanjci ne stisnu.

zvijer vijesti.gr

Exit mobile version