Poslužite s hrskavim kruhom
Materijali
1 žlica maslinovog ulja
1 manja glavica luka nasjeckana
1 režanj češnjaka, otopljen
1 mala zelena čili papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana
400 gr. nasjeckanu rajčicu
100 gr. gotova pečena paprika iz staklenke, ocijeđena i narezana
180 gr. šunka, narezana na kockice
50 gr. špinat
2 srednja jaja
1 prstohvat kajenskog papra
Hrskavi kruh za posluživanje
Provedba
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva na zraku.
Zagrijte ulje u manjoj tavi (koja ide i u pećnicu), dodajte luk i pržite ga 6 minuta dok ne omekša. Umiješajte češnjak i čili i kuhajte još nekoliko minuta.
Dodajte rajčice i 100 ml vode. Posolite i popaprite te umiješajte paprike i šunku. Pustite da zavrije i kuhajte 10 minuta dok se umak ne počne zgušnjavati. Dodajte špinat, miješajte da uvene.
U umaku napravite 2 udubljenja i u njih razbijte jaja. Dodajte prstohvat kajenske paprike, prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta dok se bjelanjci ne stisnu.
zvijer vijesti.gr