Klasična pečena piletina u nešto posebnijoj varijanti, kuhana s jogurtom koji joj daje odličan okus.
Christopher Peskia
Spremno za 1′ 55”
Materijali
1 pile izrezano na 2 dijela
1 glavica češnjaka prerezana na pola
200 ml bijelog vina
250 ml vode
150 g nasjeckani luk
3 lista lovora
2 komada zvjezdastog anisa
1 grančica majčine dušice
70 ml maslinovog ulja
3-4 cijela jaja
500 g jogurt
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Piletinu posolite i popaprite. Piletinu komad po komad pirjajte na 50 ml maslinovog ulja u širokom i kratkom loncu (s metalnim drškama može i u pećnici) koji ste dobro zagrijali. Neka piletina dobije lijepu zlatnu boju s obje strane.
Zagrijte pećnicu na 140°C. Izvadite piletinu iz lonca i stavite je na tanjur.
U lonac ulijte češnjak, luk, vino, vodu, začinsko bilje i začine. Pustite ih da prokuhaju i skinite. Dodajte oba komada piletine u lonac jedan na drugi.
Lonac zatvorite poklopcem, dobro zatvorite aluminijskom folijom i stavite u pećnicu. Pecite 1 sat.
Izvadite lonac iz pećnice i procijedite tekućinu u zdjelu. Pomiješajte tekućine iz lonca s jogurtom i jajima i ulijte smjesu natrag u piletinu. Ponovno zatvorite poklopcem i pecite u pećnici na 180°C oko 25 minuta.
časopis za masline.gr