Ukusne ćufte od bundeve, ali zapečene. Najbolji i ljetni za međuobrok ili laganu večeru
Spremno za 1:10″
Materijali
1 kg tikvica
3 sitno nasjeckana zelena luka
3 jaja
250 gr. kriška
3 žlice nasjeckane svježe mente
3 žlice kosani peršin
3 žlice nasjeckani kopar
1/2 šalice maslinovog ulja
200 gr. brašno za sve namjene
malo soli
malo papra
krušne mrvice
Postupak
Tikvice naribajte na krupnije ribež. Procijedite ih i ostavite 30 minuta da se ocijede.
Nasjeckajte metvicu, peršin i kopar.
Fetu izmrviti rukama.
Stavite sve sastojke u zdjelu i promiješajte (dodajte brašno dok se smjesa malo ne zgusne).
Oblikujte polpete od bundeve i panirajte ih u prezlama. Smjesa će biti malo vodenasta i lijepit će nam se za ruke. Ne brini. Nakon što ga pohate s prezlama poprimit će pravi oblik.
Raširite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje koji se ne lijepi.
Pecite 30-40 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
časopis za masline.gr