Zagreba Lajfhaki

Pečene ćufte od bundeve | zarpanews.gr

Ukusne ćufte od bundeve, ali zapečene. Najbolji i ljetni za međuobrok ili laganu večeru

Spremno za 1:10″

Materijali

1 kg tikvica

3 sitno nasjeckana zelena luka

3 jaja

250 gr. kriška

3 žlice nasjeckane svježe mente

3 žlice kosani peršin

3 žlice nasjeckani kopar

1/2 šalice maslinovog ulja

200 gr. brašno za sve namjene

malo soli

malo papra

krušne mrvice

Postupak

Tikvice naribajte na krupnije ribež. Procijedite ih i ostavite 30 minuta da se ocijede.

Nasjeckajte metvicu, peršin i kopar.

Fetu izmrviti rukama.

Stavite sve sastojke u zdjelu i promiješajte (dodajte brašno dok se smjesa malo ne zgusne).

Oblikujte polpete od bundeve i panirajte ih u prezlama. Smjesa će biti malo vodenasta i lijepit će nam se za ruke. Ne brini. Nakon što ga pohate s prezlama poprimit će pravi oblik.

Raširite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje koji se ne lijepi.

Pecite 30-40 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.

časopis za masline.gr

Exit mobile version