Pečene okruglice s umakom od rajčice

Ukusno jelo koli pečeno u pećnici s umakom od sočne rajčice i začinskog bilja

Spremno za sat vremena

od strane Dine Nikolaou

Materijali

8 kuglica od 100-120g.

3 zrele rajčice, oguljene i bez sjemenki, narezane na kockice

1 žličica juhe od kapara

1 žličica juha od paste od rajčice

½ šalice maslinovog ulja

1 šalica nasjeckanih kalamon maslina

1 šalica nasjeckane metvice

½ šalice krušnih mrvica, naribanih

2 glavice luka narezane na tanke ploške

1 žličica juhe od origana

1 žličica slatka majčina dušica

2 češnja češnjaka, otopljena

3 žličice žlica balzamičnog octa

Sol papar

Postupak

Zamolite svog ribiča da vam očisti mjehuriće ili sami izvadite utrobu i glavu tako što ćete ih zarezati dijagonalno. Dobro ih operite i začinite solju i paprom. Držite ribu sa strane.

Zagrijte pećnicu na 180ºC. Uzmite lim od pećnice, naslagajte luk i začinite solju i paprom. U dubljoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje s pastom, rajčicom, kaparima, maslinama, metvicom, timijanom, origanom, češnjakom, balzamičnim octom te začinite solju i paprom.

Položite ogrlice na luk i prelijte ih umakom od sirove rajčice. Dobro rastanjiti da kolutovi budu pokriveni. Pospite prezlama i prekrijte pleh papirom za pečenje.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta. Zadnjih 5 minuta izvadite tepsiju i stavite peći na roštilj da jelo dobije boju. Hranu poslužite toplu ili hladnu uz basmati rižu ili zobene pahuljice.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki