Zapečena tjestenina jedno je od naših omiljenih jela za svakodnevni stol. Ovdje se penne spajaju s pečenom puretinom.
Materijali
75g maslac
50g brašno
800 ml pilećeg temeljca
1 prstohvat muškatnog oraščića
1 list lovora
korica od 2 limuna
300 ml vrhnja
50g file od badema
700 g Pečena pureća prsa, narezana na kockice
150 g penne kuhati, ohladiti, nauljiti s 1 žličicom. juha od maslinovog ulja
150 g Argos graviera
100 g Parmezan
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
U loncu zagrijte maslac i dodajte brašno. Pirjajte 2-3 minute i dodajte temeljac. Pustite da umak zavrije i dodajte muškatni oraščić i lovorov list. Prokuhajte još 5-6 minuta.
Maknite posudu s vatre i dodajte vrhnje i limunovu koricu. Bacite lovorov list.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte umak s puretinom i penne te začinite solju i paprom.
Stavite smjesu u tepsiju i pospite filetima badema, Gruyereom i parmezanom. Pecite hranu u pećnici 25-30 minuta da se sirevi otope i poslužite.
časopis za masline.gr