Pečeni janjeći but s kestenom

Ovih blagdana ispecite janjeći but u pećnici po omiljenom receptu Sotirisa Evangelosa, kuhara kultnog solunskog restorana.

Materijali

Porcije: 6

  • 1 janjeći but, oko 2 kg
  • 1 prstohvat kumina
  • 150 ml e.p. maslinovo ulje
  • 1 manja glavica luka nasjeckana
  • 1 režanj češnjaka, nasjeckan
  • 3 grančice svježeg timijana
  • 1 štapić celera, narezan na kockice
  • 1 mrkva, narezana na kockice
  • 50 ml suhog crnog vina
  • 30 kestena očišćenih
  • 80 gr. svježi maslac
  • 1 puna žlica. med
  • 50 ml konjaka
  • cvijet soli, crni papar

Postupak

  • Uzmite janjeći but, posolite ga, popaprite i pospite kimom.
  • Zatim ga stavimo u pleh.
  • Pirjajte ga na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • Dodajte luk, češnjak, timijan, celer, mrkvu.
  • Kad malo uvenu, zalijte vinom, dodajte malo vode, prekrijte masnim papirom, aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 1,5 sat.
  • Kestene lagano propirjajte na maslacu, dodajte med i miješajte dok ne postanu sjajni.
  • Flambirajte ih s konjakom i dodajte u tavu s janjetinom.
  • Po potrebi dodajte malo tekućine i nastavite peći još 40 minuta.
  • Zatim otkrijte i pecite još 5 minuta da hrana porumeni.
  • Poslužite odmah.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki