Oličenje jednostavnosti na vašem tanjuru… Rajčice, širokolisni bosiljak, malo češnjaka i djevičansko maslinovo ulje. Što bolje možete smisliti uz cjelovite žitarice?
Materijali
1 paket integralnih pennea
1 kg santorini rajčica, prerezanih na pola
1 velika vezica svježeg širokolisnog bosiljka
1/3 šalice djevičanskog maslinovog ulja
1 režanj češnjaka, otopljen
svježe mljeveni papar
Savjeti
Ako imate više od 15 minuta, umak možete pripremiti unaprijed – on će bolje povezati sastojke i osigurati bogatiji okus. Ukoliko želite, uz serviranje svakog jela možete dodati žlicu Domokou katikija.
Postupak
Skuhajte penne u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Rajčice prerežite na pola i bosiljak (pazite da ga ne nasjeckate, izgubit će bit i vrlo lako pocrni) i dodati maslinovo ulje i otopljeni češanj češnjaka.
Penne ocijedite i vratite u isti lonac u koji ste dodali umak koji ste pripremili i svježe mljeveni papar.
časopis za masline.gr