Zagreba Lajfhaki

Penne od cjelovitog zrna s cherry rajčicama | zarpanews.gr

Oličenje jednostavnosti na vašem tanjuru… Rajčice, širokolisni bosiljak, malo češnjaka i djevičansko maslinovo ulje. Što bolje možete smisliti uz cjelovite žitarice?

Materijali

1 paket integralnih pennea

1 kg santorini rajčica, prerezanih na pola

1 velika vezica svježeg širokolisnog bosiljka

1/3 šalice djevičanskog maslinovog ulja

1 režanj češnjaka, otopljen

svježe mljeveni papar

Savjeti

Ako imate više od 15 minuta, umak možete pripremiti unaprijed – on će bolje povezati sastojke i osigurati bogatiji okus. Ukoliko želite, uz serviranje svakog jela možete dodati žlicu Domokou katikija.

Postupak

Skuhajte penne u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Rajčice prerežite na pola i bosiljak (pazite da ga ne nasjeckate, izgubit će bit i vrlo lako pocrni) i dodati maslinovo ulje i otopljeni češanj češnjaka.

Penne ocijedite i vratite u isti lonac u koji ste dodali umak koji ste pripremili i svježe mljeveni papar.

časopis za masline.gr

Exit mobile version