Drugačiji recept za tjesteninu koji kombinira patlidžan sa slaninom i ružmarinom i meta s pivom.
od Nikija Mitareasa
Spremno za 30′
Materijali
½ kilograma penija
1 veći patlidžan, oguljen i narezan na kockice
1 sitno nasjeckani luk
1 režanj češnjaka, otopljen
1 šalica lager piva
200 g kockice slanine
1 žličica slatkog ružmarina
1 šalica ribanog parmezana
½ šalice maslinovog ulja
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Stavite veću tavu na srednje jaku vatru i pirjajte komade patlidžana na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
Dodajte slaninu, luk i češnjak i pirjajte još 2 minute. Dodajte pivo i ružmarin, začinite solju i paprom i lagano promiješajte. Pustite da se tekućina smanji na polovicu izvorne količine.
Istodobno u posebnom loncu u slanoj vodi kuhamo penne dok ne budu kuhane al dente, procijedimo ih i ulijemo u umak. Promiješajte i ostavite ih 30 sekundi. Poslužite odmah posipano parmezanom i svježe mljevenim paprom.
časopis za masline.gr