Pennes s votkom i lososom

Napravite najukusniji penne od votke i lososa za večeru s prijateljima! Aromatično jelo s penneima, lososom, votkom i kiselim vrhnjem.

Komponente

  • 250 gr. novčići
  • 400 gr. losos
  • 2 žlice maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 1 luk
  • 1 sc. češnjak
  • 40 gr. votka
  • 250 gr. vrhnje 35%
  • 2 žlice kapara
  • 2 žlice kopar, nasjeckani
  • korice limete, od 2 limete
  • sok od limete, od 1 limete
  • 30 gr. Parmezan sir, ribani

Provedba

Stavite lonac sa slanom vodom na jaku vatru.

Dodajte penne i kuhajte 1 minutu kraće od upute na pakiranju.

Maknite lonac s vatre, procijedite penne i ostavite sa strane.

Stavite tavu na srednju vatru da zagori.

Losos narežite na male kockice od 1-2 cm, stavite u tavu i poškropite maslinovim uljem, solju i paprom da se svi komadi mariniraju.

Pirjajte 1-2 minute dok ne dobiju lijepu boju i izvadite losos iz tave.

Nasjeckajte luk i češnjak i dodajte ih u tavu.

Pirjajte dok se luk ne karamelizira pa prebacite losos natrag u tavu.

Ugasite votkom i pustite da alkohol potpuno ispari.

Dodajte vrhnje i lagano promiješajte žlicom.

Dodajte tjesteninu, promiješajte i maknite posudu s vatre.

Dodajte kapare, kopar, koricu limete, sok limete, parmezan i papar.

Pomiješajte i podijelite hranu u tanjure.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki