Napravite najukusniji penne od votke i lososa za večeru s prijateljima! Aromatično jelo s penneima, lososom, votkom i kiselim vrhnjem.
Komponente
- 250 gr. novčići
- 400 gr. losos
- 2 žlice maslinovo ulje
- sol
- papar
- 1 luk
- 1 sc. češnjak
- 40 gr. votka
- 250 gr. vrhnje 35%
- 2 žlice kapara
- 2 žlice kopar, nasjeckani
- korice limete, od 2 limete
- sok od limete, od 1 limete
- 30 gr. Parmezan sir, ribani
Provedba
Stavite lonac sa slanom vodom na jaku vatru.
Dodajte penne i kuhajte 1 minutu kraće od upute na pakiranju.
Maknite lonac s vatre, procijedite penne i ostavite sa strane.
Stavite tavu na srednju vatru da zagori.
Losos narežite na male kockice od 1-2 cm, stavite u tavu i poškropite maslinovim uljem, solju i paprom da se svi komadi mariniraju.
Pirjajte 1-2 minute dok ne dobiju lijepu boju i izvadite losos iz tave.
Nasjeckajte luk i češnjak i dodajte ih u tavu.
Pirjajte dok se luk ne karamelizira pa prebacite losos natrag u tavu.
Ugasite votkom i pustite da alkohol potpuno ispari.
Dodajte vrhnje i lagano promiješajte žlicom.
Dodajte tjesteninu, promiješajte i maknite posudu s vatre.
Dodajte kapare, kopar, koricu limete, sok limete, parmezan i papar.
Pomiješajte i podijelite hranu u tanjure.
akispetretzikis.com