Zagreba Lajfhaki

Pennes sa cherry rajčicama i parmezanom

Zasitno jelo jednostavnosti koje ćete pripremiti za samo 15 minuta.

od Eleni Psychoulis

Materijali

1 paket penija

250 g cherry rajčice, narezane na ploške

2 češnja češnjaka

5 žličica juha od maslinovog ulja

1 šalica ribanog parmezana

1 vezica nasjeckanog bosiljka

sol, svježe mljeveni papar

Savjeti

Ako vam ne smeta miris češnjaka, smanjite režnjeve na jedan i sameljite ga u umaku.

Ako više volite grčki, parmezan zamijenite suhom myzithrom ili fetom.

Postupak

Skuhajte penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.

Češnjeve češnjaka prerežite na pola i u velikoj zdjeli dobro pomiješajte penne, cherry rajčice, češnjak, parmezan, maslinovo ulje i bosiljak.

Ostavite 1 sat u hladnjaku da se marinira. Prije posluživanja izvadite češnjak i pospite svježe mljevenim paprom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version