Zagreba Lajfhaki

Pikantna salata s lećom i tikvicama

Drugačija salata s mahunarkama, blago pikantnog okusa, vrlo prikladna za proljetne i ljetne stolove.

Materijali

450 g leća

8 manjih tikvica

2 žličice žlica nasjeckane metvice

3 žličice juha od maslinovog ulja

1½ žličice žlice bijelog balzamičnog octa

1 žličica slatki šećer

1 žličica slatka sol

1 žličica bukovske juhe

procijeđeni jogurt (po želji)

Postupak

Kuhajte leću dok ne omekša ali malo oddržite. Procijedite ih i stavite u zdjelu za salatu.

U međuvremenu narežite tikvice na tanke ploške i stavite ih u cjedilo. Pospite ih šećerom i soli i ostavite ih da se mariniraju oko 30 minuta.

Ispraznite tikvice u zdjelu za salatu s lećom. Dodajte nasjeckanu mentu i promiješajte.

U zdjeli umutiti maslinovo ulje s octom i bukovom i preliti preko salate. Ako želite, popratite ga jogurtom začinjenim mentom.

časopis za masline.gr

Exit mobile version