Pileća pita sa paprikom i gljivama

Vrlo ukusna pita, s obilnim nadjevom koja uz hladnu salatu može biti kompletan obrok

Spremno za 2:10′

Gruzije Kofina

Materijali

1 paket tradicionalne seoske pite

1 pile, kuhano i otkošteno

1 šalica naribane fete

250 g narezane gljive

1 veliki luk, nasjeckan

1 režanj češnjaka nasjeckan

1 crvena paprika narezana na kockice

2 zelene paprike narezane na kockice

1/3 šalice bijelog vina

malo ribanog muškatnog oraščića

2 razmućena jaja

1 šalica nasjeckanog peršina

Sol papar

½ šalice maslinovog ulja

3 žličice žlice otopljenog maslaca

1 žumanjak razmutiti sa 2 žlice vode

sezam

Postupak

Izvadite piletinu, narežite je na kockice i ostavite sa strane.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk, češnjak i papriku dok ne omekšaju. Dodajte gljive i pirjajte još 5 minuta. Posolite, popaprite i ugasite u vinu. Maknite tavu s vatre, pomiješajte s piletinom i ostavite smjesu da se ohladi.

U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180°C i pomiješajte otopljeni maslac s preostalim maslinovim uljem. Dugu tavu premažite maslacem. Složite pola listova tako da ih jedan po jedan mažete smjesom koju ste pripremili i uz pomoć kista.

U nadjev dodajte jaja, feta sir i peršin i dobro promiješajte. Nadjev ravnomjerno rasporedite po listovima i preostalim listovima prekrijte pitu koju također premažite otopljenim maslacem i maslinovim uljem.

Oštrim nožem izrežite pitu na komade. Površinu pite premažite smjesom od žumanjaka i pospite sezamom.

Pecite pitu u pećnici jedan sat ili dok ne porumeni. Prvih pola sata imate pokriveno aluminijskom folijom da se ne bi brzo obojilo. Pitu poslužite toplu režući je na komade.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki