Zagreba Lajfhaki

Pileća rebra s deverikom | zarpanews.gr

Kombiniramo pečenu piletinu s ljetnom oradom i imamo ukusno jelo za svakodnevni stol.

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 1:45′

Materijali

1 pile izrezano na rebra

3 srednja krumpira narezana na deblje kriške

3 srednje tikvice narezane na deblje kriške

2 srednje rajčice

2 narezana luka

2 Florin paprike na kolutove

2 češnja češnjaka, otopljena

120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 žličica žlica svježeg origana, nasjeckanog

1 vezica peršina nasjeckanog

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C. Zgnječite jednu rajčicu zajedno s jednim režnjem češnjaka, soli i paprom te malo maslinovog ulja. Piletinu posolite i popaprite, pospite origanom i promiješajte.

U posebnoj zdjeli pomiješajte krumpir, tikvicu, papriku, drugu rajčicu narezanu na kockice, luk, peršin i poslažite u lim za pečenje. Posolite, popaprite, prelijte preostalim maslinovim uljem i promiješajte.

Stavite piletinu na povrće, prelijte pireom od rajčice po hrani i pecite u pećnici 1 sat i 30 minuta, okrećući piletinu da se ispeče s druge strane.

časopis za masline.gr

Exit mobile version