Pileće polpete s nadjevom od mozzarelle zarpanews.gr

Hrskave izvana, pahuljaste iznutra, mesne okruglice jedan su od onih zalogaja kojima teško možete odoljeti. Još teže kada su punjene nekim finim, kremastim sirom, poput mozzarelle.

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 40′

Materijali

500 g mljevena piletina

1 srednja glavica luka, naribana

1 manja ribana mrkva

4 krušne mrvice naribane u galetu

2 žličice juha od maslinovog ulja

4 žličice žlica nasjeckanog peršina

malo slatke paprike

100 g kockice mozzarelle ili gruyere

nešto brašna

ulje za tavu

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U zdjelu stavite mljeveno meso i dodajte naribani luk i mrkvu, prezle, maslinovo ulje, peršin, papriku i sl. sol i papar. Smjesu dobro umijesiti i ostaviti u hladnjaku najmanje pola sata.

Oblikujte polpete veličine smokve, pritisnite ih dlanom i u sredinu stavite kockicu sira. Unutra zatvorite sir i smjesu preoblikujte u polpete.

Polpete lagano pobrašniti i pržiti na vrelom ulju. Ćufte poslužite vruće uz ukras po želji.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki