Hrskave izvana, pahuljaste iznutra, mesne okruglice jedan su od onih zalogaja kojima teško možete odoljeti. Još teže kada su punjene nekim finim, kremastim sirom, poput mozzarelle.
od Ioanne Stamoulos
Spremno za 40′
Materijali
500 g mljevena piletina
1 srednja glavica luka, naribana
1 manja ribana mrkva
4 krušne mrvice naribane u galetu
2 žličice juha od maslinovog ulja
4 žličice žlica nasjeckanog peršina
malo slatke paprike
100 g kockice mozzarelle ili gruyere
nešto brašna
ulje za tavu
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
U zdjelu stavite mljeveno meso i dodajte naribani luk i mrkvu, prezle, maslinovo ulje, peršin, papriku i sl. sol i papar. Smjesu dobro umijesiti i ostaviti u hladnjaku najmanje pola sata.
Oblikujte polpete veličine smokve, pritisnite ih dlanom i u sredinu stavite kockicu sira. Unutra zatvorite sir i smjesu preoblikujte u polpete.
Polpete lagano pobrašniti i pržiti na vrelom ulju. Ćufte poslužite vruće uz ukras po želji.
časopis za masline.gr