Jednostavan i ukusan recept, za nedjeljni ali i za svakodnevni stol, u kojem će uživati cijela obitelj.
Christoforos Peskia
Spremno za 50′
Materijali
4 pileća prsa
4 komada komorača izrezati na četvrtine
4 mrkve, narezane na ploške
20ml maslinovog ulja
4 češnja češnjaka, cijela, s ljuskom
korica 1 limuna
½ vezice nasjeckanog komorača
¼ vezice nasjeckanog vlasca
200 ml pilećeg temeljca
50g Dijon senf
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Posolite piletinu. U velikoj i dubokoj tavi s neprijanjajućim premazom i na srednje jakoj vatri pirjajte pileća prsa na maslinovom ulju 6-8 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu iz posude i poklopljenu stavite u zagrijanu pećnicu.
U istu tavu dodajte češnjak i komorač te pirjajte na srednjoj vatri dok ne poprime boju s obje strane i omekšaju. Dodajte mrkvu i pileću juhu i kuhajte na jakoj vatri 4-5 minuta.
Izvadite češnjak iz tave. Dodajte senf i promiješajte da se umak sjedini. Dodajte komorač, vlasac i koricu limuna. Odgovarajuće začinite solju i paprom.
Ponovo stavite piletinu u tavu na 1-2 minute i maknite posudu s vatre.
časopis za masline.gr