Zagreba Lajfhaki

Pileći file s komoračem, mrkvom i senfom

Jednostavan i ukusan recept, za nedjeljni ali i za svakodnevni stol, u kojem će uživati ​​cijela obitelj.

Christoforos Peskia

Spremno za 50′

Materijali

4 pileća prsa

4 komada komorača izrezati na četvrtine

4 mrkve, narezane na ploške

20ml maslinovog ulja

4 češnja češnjaka, cijela, s ljuskom

korica 1 limuna

½ vezice nasjeckanog komorača

¼ vezice nasjeckanog vlasca

200 ml pilećeg temeljca

50g Dijon senf

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Posolite piletinu. U velikoj i dubokoj tavi s neprijanjajućim premazom i na srednje jakoj vatri pirjajte pileća prsa na maslinovom ulju 6-8 minuta sa svake strane. Izvadite piletinu iz posude i poklopljenu stavite u zagrijanu pećnicu.

U istu tavu dodajte češnjak i komorač te pirjajte na srednjoj vatri dok ne poprime boju s obje strane i omekšaju. Dodajte mrkvu i pileću juhu i kuhajte na jakoj vatri 4-5 minuta.

Izvadite češnjak iz tave. Dodajte senf i promiješajte da se umak sjedini. Dodajte komorač, vlasac i koricu limuna. Odgovarajuće začinite solju i paprom.

Ponovo stavite piletinu u tavu na 1-2 minute i maknite posudu s vatre.

časopis za masline.gr

Exit mobile version