Uz zapečeni grah i artičoke s parmezanom
Materijali
12 grančica svježeg timijana, razdvojenih
2 žlice maslinovog ulja, podijeljene
Sol i papar
1/2 sp. ribanog parmezana
400 gr. zeleni grah
400 gr. srca artičoke prepolovite i jako osušite
700 gr. pileća prsa bez kostiju i kože
1 limun, prerezan na pola
Provedba
Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pomiješajte zelene mahune i 6 grančica majčine dušice s 1 žlicom ulja, 1/4 žličice soli i paprom, a zatim dodajte 1/4 šalice parmezana. Stavite artičoke u tavu, sa prerezanim stranama prema dolje, i pecite na donjoj prečki u pećnici dok ne porumene i ne omekšaju, 10 do 12 minuta.
U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u velikoj tavi za pećnicu na srednje jakoj vatri. Pospite piletinu s 1/4 žličice soli i papra i kuhajte dok ne porumeni odozdo, 3 do 4 minute. Okrenite piletinu i pecite još 2 minute.
Dodajte limun i preostalih 6 grančica majčine dušice u tavu i prebacite u pećnicu zajedno s povrćem. Kuhajte dok piletina više uopće ne bude ružičasta.
Poslužite uz zapečeni grah i artičoke.
zvijer vijesti.gr