Zagreba Lajfhaki

Piletina s patlidžanima, rajčicama, lazanjama i sirom

Raskošno jelo s piletinom, patlidžanima i slojem lazanja koje će odlično pristajati uz ljetne stolove.

Christoforos Peskia

Spremno za 1:50′

Materijali

1 kg pilećeg filea

široke lazanje

600-750 gr. caseri

5-6 patlidžana, narezanih na ploške od 1 cm, očišćenih od gorčine

220 ml maslinovog ulja

Sol papar

Za umak od rajčice

2½ kg zrelih rajčica, naribanih

40 ml maslinovog ulja

2 srednje glavice luka sitno nasjeckane

2 češnja češnjaka, otopljena

½ vezice metvice, nasjeckane

Sol papar

Postupak

Za umak: Širi lonac dobro zagrijte i na maslinovom ulju pirjajte luk 4-5 minuta. Dodajte maslinovo ulje i nastavite pirjati 10 sekundi. Dodajte rajčice i kuhajte 30 minuta, dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre, posolite, popaprite i dodajte metvicu.

Prerežite pileća prsa na pola, vodoravno. Pirjajte ih na 20 ml maslinovog ulja, na jakoj vatri 1 minutu sa svake strane. Nema veze što neće biti potpuno pečeni, jer će se ispeći u pećnici. Posolite i popaprite.

Patlidžane pržite u tavi na srednjoj vatri na preostalom maslinovom ulju, u porcijama, dok ne karameliziraju i omekšaju. Prebacite ih na tanjur obložen upijajućim kuhinjskim papirom.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Dno posude za pećnicu obložite s malo umaka od rajčice, pospite s malo caserija i napravite jedan sloj s patlidžanima, a drugi s lazanjama. Dodajte umak, caseri, ponovno patlidžane i zatim poslažite piletinu. Nastavite s patlidžanima, umakom, patlidžanima i piletinom. Završite s ostatkom umaka i caseri i pecite jelo u pećnici 30-40 minuta, dok se sir ne rastopi i poprimi boju.

časopis za masline.gr

Exit mobile version